Parkbos-Keltische Bomen Park

Parkbos

Aan het einde van de oprijlaan naar het “Jagershuis “bevind zich een Parkbos/ Keltische bomen park. De oorsprong van het stukje bos is dat het in het verleden een boomkwekerij is geweest, om het bos van nieuwe bomen te voorzien. Nadat het in ongebruik was geraakt is het door “de vrienden” weer opgeknapt en veranderd in een Keltische bomen tuin. De bestaande bomen  samen met de nieuw aangeplante bomen vertegenwoordigen de bomen uit de Keltische boomkalender.De oude Kelten kenden een systeem waarin je karakter wordt bepaald door de heersende boom tijdens de geboorte. De eigenschappen van de boom (jou levensboom)  hebben een sterke invloed op je levensloop en je persoonlijkheid. In totaal worden 21 boomsoorten onderscheiden , waarvan 4 heilige bomen : de Eik, de Berk, de Olijfboom en de Beuk, die verbonden zijn met de eerste dag van elk seizoen .

In het parkbos zijn ook een aantal houtsculpturen te zien welke zijn gemaakt door Willie Hendricksen uit Wehl.

Momenteel is een ander klein stukje bos weer in gebruik  als kwekerij , waar zaailingen verzameld worden om nadien weer een plek in het bos te vinden.

 

huidige kwekerij

Aanleg parkbos/stinzentuin            27 nov 2020

Het Parkbos, gelegen aan het eind van de oprijlaan, rechts vóór de villa, heeft een enorme opknapbeurt gehad.

Dode bomen zijn verwijderd en het teveel aan esdoorns is geruimd, bramen en esdoornopslag verwijderd. De bodem is verrijkt met mineraalrijke kalk en compost.

Door sterfte ontbraken 2 boomsoorten uit de Keltische boomkalender, deze zijn opnieuw aangeplant.

Hiernaast zijn 12 nieuwe boomsoorten aangeplant waardoor er nu meer dan 50 verschillende soorten bomen in het Parkbos staan. Hierdoor mogen wij dit nu ook rustig een arboretum noemen.

Daarnaast zijn er nu meer dan 6000 stinzenbollen gepoot van 9 verschillende soorten waardoor er ook een prachtige stinzentuin ontstaat.

Uitvoerigere informatie over het project Parkbos verschijnt in de nieuwe uitgave van onze nieuwsbrief in de loop van december.

  • Hieronder een kleine compilatie van enkele foto’s van de aanplant van de nieuwe bom
Processed with MOLDIV
Processed with MOLDIV